Η Φιλοσοφία της Εταιρείας

Με τα Apli Kids, στόχος μας είναι τα παιδιά να μαθαίνουν καθώς παίζουν, αναδεικνύοντας τον καλλιτέχνη, τον μαθηματικό τον συγγραφέα ή τον αστροναύτη που κρύβεται μέσα τους .

Κάθε παιδί είναι διαφορετικό και συνάμα μοναδικό, με τη δική του προσωπικότητα και προτιμήσεις, με το δικό του ρυθμό ανάπτυξης.

Το παιχνίδι είναι απαραίτητο για την ανάπτυξη των διαφόρων χαρακτηριστικών, και  ικανοτήτων αλλά και της εξυπνάδας του κάθε παιδιού.

Το παιχνίδι διδάσκει τα παιδιά να είναι ανεξάρτητα και τα εκπαιδεύει για τη σχέση τους με τον κόσμο, να αποκτήσουν συναισθηματική ισορροπία και να αναπτύξουν την αυτοεκτίμησή τους.

Όταν τα παιδιά παίζουν περνούν καλά και ενθουσιάζονται.

Αυτή η χαρά που τα γεμίζει, είναι η βάση για τη μάθηση που θα τα συνοδεύει στην υπόλοιπη ζωή τους.

Διότι τα συναισθήματα είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να παγιωθεί η γνώση και να κάνει τα παιδιά να αισθανθούν ότι μπορούν να καταφέρουν τα πάντα.

Το παιχνίδι είναι τρόπος μάθησης και τα παιχνίδια είναι ο καλύτερος σύμμαχος.

Η χρήση των κατάλληλων παιχνιδιών στα χέρια των παιδιών, θα κάνει  τα ευτυχισμένα παιδιά του σήμερα, περίεργους και  δημιουργικούς ενήλικες του αύριο με ανεπτυγμένες τις παρακάτω δεξιότητες.

Τα παιχνίδια που χρειάζονται συγκέντρωση, σχεδιασμό και μνήμη  προτρέπουν τα παιδιά να συγκεντρωθούν και έτσι να αναπτύξουν γνώση και υπομονή

Η τρισδιάστατη σκέψη αναπτύσσει την αντίληψη του χώρου, μια ικανότητα απαραίτητη στους αρχιτέκτονες, στους πιλότους , στους χειρουργούς, στους ζωγράφους, στους γλύπτες, και στους μηχανικούς

Τα κατάλληλα παιχνίδια και οι κατάλληλες δραστηριότητες ανάλογα με την ηλικία του κάθε παιδιού, όπως η ζωγραφική, ο μοντελισμός κλπ, εκπαιδεύουν  τα χέρια και τα μάτια των παιδιών με τέτοιο τρόπο, ώστε να αναπτύσσουν την ικανότητα τους για συντονισμένες κινήσεις ακριβείας.

Η δημιουργικότητα βοηθά τα παιδιά ώστε να πραγματοποιήσουν τις ιδέες τους αλλά και τη φαντασία τους. Τα βοηθά να δουν αυτά που οι άλλοι δεν βλέπουν. Η περιέργεια, η διερεύνηση και η φαντασία, θα βοηθήσει τα παιδιά να αποκτήσουν τις δεξιότητες που θα χρειαστούν σαν ενήλικες

Η Μαθηματική σκέψη των παιδιών αναπτύσσεται όταν παίζουν με σχήματα, χρώματα και αριθμούς. Η γνώση τους θα τα βοηθήσει να λύσουν προβλήματα, και να εξασκήσουν τη μνήμη τους.

Όταν τα παιδιά παίζουν, γελούν ενθουσιάζονται και μαθαίνουν. Αναπτύσσουν την ικανότητα να αισθάνονται και να επιτυγχάνουν το σκοπό τους. Συνάμα γίνονται ανεξάρτητοι ενήλικες ώστε να συναναστρέφονται επιτυχημένα με τον κόσμο

H Εταιρεία APLI ιδρύθηκε το έτος 1932 με σκοπό την παραγωγή προϊόντων για το γραφείο.

Η χρονιά ορόσημο ήταν το 1958 όταν η εταιρεία  αρχίζει να κατασκευάζει αυτοκόλλητες ετικέτες και μέσα στα επόμενα 10 χρόνια έγινε επώνυμο το brand APLI

Τα τελευταία χρόνια, η APLI, ακολουθώντας το motto της εταιρείας: «DIVERSIFY (διαφοροποιήσου)» δημιούργησε την σειρά των εκπαιδευτικών παιχνιδιών Apli Kids  όπου μαζί με σχολεία και δασκάλους, σχεδιάστηκαν υλικά και παρήχθησαν  προϊόντα που διευκολύνουν και υποστηρίζουν την εκπαιδευτική διαδικασία.